Україна розраховує на принципову позицію ЄС в блокуванні «Північного потоку-2»

11 окт, 15:51

Після запуску Росією «Північного потоку-2» Україна буде втрачати від $2-2,4 млрд. щорічно від зменшення кількості транзиту російських вуглеводнів через українську газотранспортну систему. Про це заявила голова Комітету Верховної Ради України у закордонних справах Ганна Гопко на публічних дебатах з обговорення ролі ЄС у майбутньому України, що відбулись у Європейській раді з міжнародних відносин (ECFR) в Брюсселі (Бельгія).
«Не допустити будівництво «Північного потоку-2» є одним із найважливіших для нас завдань, оскільки кремлівський проект спрямований на знищення української економіки. Щорічні втрати складуть 2,4 млрд. доларів США. Ми, як надійний партнер, виконуємо свої зобов'язання у сфері енергетики і очікуємо, що ЄС збереже непохитну позицію щодо «Північного потоку-2». Ми також сподіваємось, що ЄС не буде підтримувати нові шляхи постачання газу, такі як «Турецький потік», і перегляне своє рішення про надання додаткових потужностей для «Газпрому» (OPAL)», – сказала Ганна Гопко.
Також голова Комітету ВР у закордонних справах відмітила, що для України дуже важливо отримати додаткові фінансові ресурси в рамках a New European Investment Plan for Ukraine (т. з. «Плану Маршалла»), щоб мати зовнішню мотивацію продовжувати реформи, боротися проти зростаючого популізму, а також для нівелювання інфраструктурного розриву між Україною та європейськими країнами, підтримати малий та середніх бізнес,  как сообщает сайт новостей финансовых рынков Украины и мира Elcomart.ua.
Ганна Гопко – народний депутат України, позафракційна, голова Комітету Верховної Ради України у закордонних справах, заступник співголови міжпарламентської ради Україна-НАТО, член груп із міжпарламентських зав’язків із США, Японією, Великобританією, Ізраїлем, Саудівською Аравією,  Бразилією та КНР.
У своїй діяльності Ганна займає активну громадянську позицію і має вагомий досвід роботи в національних та міжнародних громадських організаціях.
Співзасновник та координатор ініціативи «Реанімаційний пакет реформ», член Наглядової ради «Центру протидії корупції» до обрання депутатом ВР у жовтні 2014 року.
Відзначена нагородою «За демократію 2014» від Національного Інституту Демократії (США) та званням «Провідний Мислитель Світу» від журналу Foreign Policy. Входить до мережі Young Global Leaders of World Economic Forum and Munich Security Conference.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/222432.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua