ДФС та Міжнародна організація з міграції посилюють співпрацю у сфері управління кордонами

17 окт, 15:47

Нікопольська ОДПІ інформує, що за повідомленням прес-служби Державної фіскальної служби України (далі – ДФС) під час зустрічі в. о. Голови ДФС Мирослава Продана з Головою Представництва Міжнародної організації з міграції (далі – МОМ) в Україні доктором Томасом Лотаром Вайсом, яка відбулась 5 жовтня 2017 року обговорювалися перспективи подальшої співпраці та впровадження проектів у сфері управління кордонами.
Мирослав Продан високо оцінив рівень співробітництва ДФС з МОМ у сфері управління кордонами. За його словами, прикладом такої успішної співпраці став проект «Підтримка у створенні електронної системи попереднього обміну інформацією між митними органами Білорусі та України (далі – ПРІНЕКС)». Він підтвердив готовність до всебічної співпраці з МОМ, зокрема, у рамках схваленого рішення Європейської Комісії про залучення МОМ до реалізації цілої низки інфраструктурних проектів.
Мирослав Продан висловив сподівання, що всі заходи, заплановані в рамках цих проектів, будуть виконані вчасно, та запевнив, що ДФС докладає максимум зусиль для оснащення митної інфраструктури відповідними технічними засобами митного контролю.
У свою чергу Голова Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні доктор Томас Лотар Вайс зазначив важливість співпраці МОМ з фіскальною службою та успішне співробітництво у рамках проектів ПРІНЕКС та ІВКО, який впроваджує систему інтелектуального відеоконтролю у автомобільному пункті пропуску «Нові Гута – Нові Яриловичі» українсько-білоруського кордону.
Доктор Томас Лотар Вайс також запевнив у прагненні до посилення співпраці МОМ та ДФС, а також готовності до надання експертної допомоги та обміну досвідом.
Під час зустрічі керівників ДФС і МОМ було обговорене питання підписання Меморандуму про взаєморозуміння та прийняті домовленості щодо цілей та змісту документу.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/222560.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua