ДФС та МОМ обговорили реалізацію інфраструктурних проектів

17 окт, 15:48

Реалізація низки проектів, спрямованих на облаштування пунктів пропуску, обговорювалася сьогодні, 13 жовтня, під час зустрічі представників ДФС та Міжнародної організації з міграції.
Так, зокрема, представники МОМ будуть залучені до реалізації проекту «Впровадження автоматизованої системи інтелектуального відеоконтролю на автомобільному пункті пропуску Нові Яриловичі - Нова Гута на українсько-білоруському кордоні (IVCO)». Реалізація цього проекту відбудеться за рахунок гранту Європейського Союзу.
У рамках проекту планується розробка та встановлення надійної та безпечної автоматизованої системи відеоконтролю у пункті пропуску  Нові Яриловичі-Нова Гута. Впровадження цієї системи дозволить зменшити час очікування на кордоні, допоможе митним органам обох країн мінімізувати ризики контрабанди, а також сприятиме транзиту товарів через кордон двох країн.
Проект розрахований на 24 місяці та складається з двох компонентів. Перший з них – це розробка та встановлення вказаної системи у пункті пропуску, та другий – підвищення потенціалу митних і прикордонних відомств України та Білорусі за допомогою проведення навчальних візитів та тренінгів. У рамках навчальних заходів партнери проекту будуть ознайомлені з кращими практиками Євросоюзу щодо створення і використання подібних систем.
Успішна реалізація проекту впровадження нової системи відео контролю разом з діючим у рамках проекту ПРІНЕКС обміном інформацією між митними органами України та Білорусі дозволить створити модернізовану систему здійснення митних процедур, що значно прискорить проходження кордону.
Учасники зустрічі підкреслили, що проект ПРІНЕКС, успішно реалізований митними органами України, Білорусі та МОМ за сприяння Європейського Союзу, став одним з найуспішніших проектів модернізації на  митному кордоні.
Фахівці ДФС та МОМ висловили готовність до всебічного сприяння реалізації нового проекту та поширення успішної практики на інші пункти пропуску.
(Інформація прес-служби ДФС України).


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/222561.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua