Фондовий ринок України захистять від поломок сервера та кібератак

19 окт, 08:43

Національний депозитарій України (НДУ) розпочав модернізацію матеріально-технічної бази. Загальна сума інвестицій в оновлення склала 11 млн грн. Резервний Центр Обробки Даних (ЦОД) істотно підвищить рівень захисту інформації та забезпечить безперебійну роботу центрального депозитарію при виникненні кібератак або поломок в системі.

Модернізація ЦОД НДУ, яка проводиться в рамках стратегії розвитку інфраструктури фондового ринку України, вирішує кілька завдань. Збільшення потужності існуючого ЦОД дозволить підвищити швидкість роботи депозитарної системи. Повне резервування обладнання забезпечить мінімізацію ризику втрати даних центрального депозитарію та його клієнтів. У разі виходу з ладу частини апаратного забезпечення або при замаху на інформаційну безпеку центрального депозитарію країни, ядро ​​інфраструктури продовжить роботу. Це дозволить учасникам фінансового ринку України уникнути мільйонних фінансових втрат, внаслідок простоїв і проблем з центром обробки даних.
 
«Наявність дублюючого ЦОД є міжнародним стандартом інфраструктури центральних депозитаріїв, - зазначає Міндаугас Бакас, Голова Правління Національного депозитарію України. - Ця норма зафіксована на рівні технічних вимог Європейського регулювання центральних депозитаріїв. Ми запланували ці зміни навесні 2017 року. Завдяки ефективній роботі команди НДУ, всі плани реалізуються вчасно, згідно з графіком».

Оновлення наявної системи СОІ НДУ проходило в два етапи. Перший тривав з травня по серпень 2017 року. НДУ провів конкурс між інтеграторами/організаціями, в результаті якого був обраний найбільш ефективний варіант реалізації розробленої моделі системи обробки інформації. До проектування архітектури нової системи було залучено фахівців провідних світових виробників апаратного та програмного забезпечення. В результаті був сформований перелік необхідного обладнання. Його придбання відбулося на другому етапі. Для цього НДУ скористався електронною системою державних закупівель ProZorro. Переможцем тендеру стала компанія ТОВ «Центр Системної Інтеграції», яка спеціалізується на створенні рішень у сфері ЦОД. Загалом обсяг інвестицій, вкладених в модернізацію апаратної частини СОІ, склав 11 млн грн.

На сьогодні все обладнання, необхідне для модернізації матеріально технічної бази, отримано, ведеться його монтаж. Оновлений резервний центр обробки даних, який забезпечить більш високий рівень захисту інформації щодо прав власності в системі депозитарного обліку, планується запустити до кінця 2017 року.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/222621.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua