Відбувся форум «Історія жіночого успіху: від ідеї до бізнесу» – стратегія та перспективи створення жіночого підприємництва

30 окт, 12:03

У рамках виконання Програми розвитку малого та середнього підприємництва у Дніпропетровській області на 2017 – 2018 роки 26 жовтня п.р. відбувся форум на тему: «Історія жіночого успіху: від ідеї до бізнесу» під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації. У заході прийняла участь начальник управління організації роботи ГУ ДФС у Дніпропетровській області Манушак Осипова.
Головна мета форуму – всебічний розвиток жіночого підприємництва в Україні, пошук нових шляхів та можливостей для реалізації жіночого потенціалу в бізнесі.
Чинна податкова система не передбачає будь-яких преференцій для жінок у порівнянні з чоловіками. Тобто оподаткування здійснюється за єдиними правилами незалежно від статі.
Під час обговорення стратегії та перспектив створення жіночого підприємництва Манушак Осипова зазначила, що відповідно до Конституції України рівність прав жінки і чоловіка забезпечується, зокрема, наданням жінкам рівних з чоловіками можливостей у громадсько-політичній і культурній діяльності, у здобутті освіти і професійній підготовці, у праці та винагороді за неї. Кожен має право на підприємницьку діяльність, яка не заборонена законом.
Також, акцентувала, що Урядом країни розроблена Стратегія розвитку малого і середнього підприємництва в Україні на період до 2020 року, метою якої є сприяння розвитку підприємництва в Україні, створення сприятливих умов для відкриття, ведення і зростання малого і середнього підприємництва шляхом консолідації зусиль усіх зацікавлених сторін.
На теперішній час дедалі більше зростає популярність електронних сервісів та послуг серед платників. Адже вони допомагають їм економити свій час, отримувати потрібну інформацію, не відвідувати органи ДФС. А це особливо актуально для жінок, які займаються бізнесом.
Розбудова сервісів для платників податків та їх електронізація – один з найважливіших напрямків розвитку фіскальної служби.
Наприкінці зустрічі учасникам висловлено побажання успіхів у створенні і розвитку жіночого підприємництва та досягненні поставлених цілей.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/222898.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua