Сергій Білан: В ході операції «Рубіж-2017» затримано товарів, які намагалися незаконно перемістити через кордон, на суму більше, ніж 2 млрд. грн.

03 ноя, 08:57

В ході операції «Рубіж-2017» співробітниками податкової міліції за десять місяців поточного року було затримано та вилучено товарів, які намагалися незаконно переправити через Державний кордон України, на загальну суму понад 2 млрд. грн., що на 702 млн. грн. більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомив Перший заступник Голови Державної фіскальної служби України Сергій Білан.
«У роботі податкової міліції виділено 4 магістральні напрями - фінансова сфера, акцизна сфера, зона проведення АТО, де несуть службу фіскальні наряди, та протидія незаконному переміщенню товарів через митний кордон, - розповів Перший заступник Голови ДФС. - Щодо останнього напряму, то за моїм дорученням вже третій рік проходить операція «Рубіж», яка орієнтована на кілька завдань. Перше - запобігання незаконному переміщенню товарів через митний кордон України. Друге - упередження збитків державного бюджету через потрапляння незаконних контрафактних товарів на територію України».
За його словами, у ході розслідування кримінальних проваджень вилучено товарів на суму понад 2 млрд. грн., із яких на товари на суму більше 1,4 млрд. грн. накладено арешт, - зазначив Сергій Білан.
"До бюджету відшкодовано 337 млн. грн., що майже в півтора рази більше, ніж за аналогічний період минулого року, - підкреслив Сергій Білан. Окрім того, в результаті проведених заходів, від підвищення митної вартості задекларованих товарів додатково сплачено митних платежів на суму понад 220 млн. грн.».
Як відмітив Сергій Білан, загальний економічний ефект від проведення операції "Рубіж-2017" на сьогоднішній день становить понад 2,5 млрд. грн.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/223061.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua