Місцевий бюджет Центрального району м.Дніпра отримав майже 20 мільйонів гривень податку від роздрібного продажу підакцизної продукції

03 ноя, 08:59

В ДПІ У центральному районі м.Дніпра  повідомили, що у січні – жовтні 2017 року до місцевого бюджету міста надійшло 20,3 млн. грн. акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів Акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів займає четверте місце серед податкових платежів, які надходять до місцевої скарбниці (після ПДФО, податку на майно та єдиного податку).
Нагадаємо, що згідно з пп. 215.3.10 ст. 215 Податкового кодексу України для підакцизних товарів, реалізованих відповідно до пп. 213.1.9 ст. 213 Податкового кодексу України, ставки податку встановлюються за рішенням сільської, селищної або міської ради у відсотках від вартості (з податком на додану вартість), у розмірі 5 відсотків.
Відповідно до п. 216.9 ст. 216 Податкового кодексу України датою виникнення податкових зобов’язань щодо реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів є дата здійснення розрахункової операції відповідно до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій в сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», а у разі реалізації товарів фізичними особами – підприємцями, які сплачують єдиний податок, - є дата надходження оплати за проданий товар.
Податок сплачується за місцем здійснення реалізації таких товарів (пп. 222.3 ст. 222 Податкового кодексу України).
В ДПІ наголошують, що сьогодні з вартості кожної реалізованої пляшки лікеро-горілчаних виробів, пива чи пачки тютюнових виробів місцевий бюджет має отримувати п'ять відсотків. І саме тому надзвичайно важливо, щоб громадськість спільно з органами місцевого самоврядування були на сторожі та своєчасно інформували про випадки порушення окремими платниками норм чинного законодавства при продажу цього виду товарів.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/223065.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua