Структура УПК

03 ноя, 09:01

Узагальнююча податкова консультація має містити:
тему консультації;
визначення податку, збору, обов'язкового платежу, питань їх адміністрування, щодо яких надається консультація;
опис питань, що порушуються;
посилання на конкретні норми законодавства, щодо яких надається консультація;
обґрунтування застосування норм законодавства;
стислий висновок за результатами аналізу щодо практичного застосування норм податкового та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючий орган.
Крім того, УПК може містити відповіді на декілька питань, об'єднаних однією темою.
За потреби узагальнююча податкова консультація може включати приклади до окремих ситуацій, які можуть мати місце в діяльності платників податків.
 Строки дії УПК
Узагальнююча податкова консультація буде вважатися чинною до моменту визнання наказу Мінфіну про її затвердження таким, що втратив чинність, або скасування судом такого наказу Мінфіну.
У Порядку визначено, що не може бути притягнуто до відповідальності, в тому числі фінансової (штрафні санкції та/або пеня), платника податків (податкового агента та/або його посадову особу), який діяв відповідно до УПК, за діяння, що містять ознаки податкового правопорушення, зокрема на підставі того, що у подальшому така податкова консультація була змінена або скасована.
Протягом 30 календарних днів з дня набрання законної сили рішенням суду про скасування наказу про затвердження УПК Мінфін з урахуванням висновків суду повинен опублікувати нову УПК.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/223067.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua