НКЦПФР запропонувала новий пруденційний норматив для фондових бірж

14 ноя, 12:04

НКЦПФР  (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) на засіданні, яке відбулось 07 листопада 2017 року, схвалила проект рішення «Про внесення змін до Положення щодо пруденційних нормативів професійної діяльності на фондовому ринку та вимог до системи управління ризиками», яким запроваджується пруденційний норматив – розмір власних коштів для фондових бірж.
 
Пропонується встановити вимогу щодо дотримання фондовою біржею  мінімального розміру власних коштів на рівні не менше мінімального розміру статутного капіталу, а фондовою біржею, що здійснює кліринг та розрахунки за договорами щодо фінансових інструментів (крім цінних паперів), які укладаються на такій біржі – не менше 125% мінімального розміру статутного капіталу.
 
Нагадаємо, відповідно до вимог частини 2 статті 20 Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок» розмір статутного капіталу фондової біржі має становити не менш 15 млн грн.
 
Таким чином, вимога до мінімального розміру власних коштів фондової біржі становитиме 15 млн грн, а для фондової біржі, що здійснює кліринг та розрахунки за договорами щодо фінансових інструментів – 18,75 млн грн..
 
Зазначені Зміни до Положення пропонується запровадити з 01.04.2018 року.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/223381.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua