ДФС залучатиме провідний європейський досвід

08 дек, 14:56

 Головне управління ДФС у Дніпропетровській області інформує.

          За повідомленням прес-служби Державної фіскальної служби України співпраця в рамках реалізації програми ЄС та залучення міжнародних експертів до реформування податкової та митної складової фіскальної служби обговорювалися під час зустрічі в.о. Голови ДФС Мирослава Продана з представниками урядових організацій Литовської Республіки та експертами Європейського Союзу.

Зокрема, йшлося про розвиток ІТ-складової служби, сфери управління податковими та митними ризиками, сервісне обслуговування платників податків,  міжнародний обмін інформацією з податкових та митних питань, а також стимулювання добровільного дотримання платниками податкового та митного законодавства (комплаєнс).

«Разом з прогресивним європейським досвідом для нас дуже важливі практики країн, які стикались з проблемами, подібними до українських, та успішно їх вирішили. Нам потрібно зібрати найвдаліші та креативні ідеї для створення моделі, яка зможе ефективно функціонувати в Україні», зазначив Мирослав Продан.

Під час зустрічі сторони також обговорили питання співпраці у напрямі запровадження Інтегрованого митного тарифу, впровадження Нової комп’ютеризованої транзитної системи (NCTS) та створення транзитної системи у відповідності до Конвенції про єдиний режим транзиту; гармонізацію Митного кодексу України з законодавством ЄС, вдосконалення пост-митного аудиту тощо.

Наразі експертами Європейського Союзу, представниками урядових організацій Литовської Республіки спільно з фахівцями Державної фіскальної служби України визначаються напрями взаємодії у рамках реалізації Програми ЄС з підтримки управління державними фінансами.

 


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/223989.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua