У Туреччині почалося будівництво АЕС «Аккую»

13 дек, 08:47

На майданчику АЕС «Аккую» почалося будівництво в рамках обмеженого дозволу на спорудження (ОДС), яке видало Агентство з атомної енергії  Туреччини у жовтні 2017 року.
Бетонування основи об'єктів «ядерного острову» є важливим етапом підготовчих робіт. В рамках ОДС виконуються будівельно-монтажні роботи на всіх об'єктах атомної електростанції, за винятком будівель і споруд, що належать до безпеки «ядерного острову».
На початку грудня вже була завершена підготовка основи фундаментної плити реакторної будівлі блоку №1. До робіт була залучена турецька компанія, яка завершила виконання робіт точно за графіком.
Крім будівельних робіт на майданчику тривають заходи з моніторингу навколишнього середовища: на регулярній основі відслідковуються сейсмологічні та метеорологічні параметри, стан підземних вод та морського середовища. Всі роботи зі спорудження АЕС «Аккую» ведуться згідно з турецьким законодавством, при безпосередній участі та з погодження Турецького агентства з атомної енергії.
У реалізації проекту відкриваються значні можливості для турецьких постачальників. За попередніми оцінками, турецька сторона зможе виконати близько 35-40% від усіх робіт зі спорудження АЕС «Аккую», що еквівалентно сумі в 6-8 мільярдів доларів США. Понад 350 турецьких компаній подали заявки на включення у перелік потенційних постачальників, перші з них вже отримали замовлення з підготовки інфраструктури АЕС. На сьогодні загальна чисельність персоналу на майданчику становить понад 300 осіб, з яких 90% громадяни Туреччини, залучені до робіт.
У березні 2018 року АТ Аккую Нуклеар планує отримати ліцензію на будівництво, після чого відбудеться бетонування фундаментної плити, що є офіційним початком спорудження першого блоку АЕС «Аккую» (заливка «першого бетону»).


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/224103.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua