Донеччина: фіскальна служба виявила комунальне підприємство, яке придбало техніку за завищеними цінами

19 дек, 11:51

Не секрет, що публічні закупівлі, які здійснюються для забезпечення потреб держави та територіальних громад, є однією з найуразливіших сфер фінансових відносин з точки зору можливих зловживань та порушень. Саме запобігання порушенням в цій сфері, їх своєчасне виявлення є одним з пріоритетів держави. Долучаються до цієї роботи і органи державної фіскальної служби.
Так, за результатами аналітичної роботи, проведеної управлінням боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ ДФС у Донецькій області було виявлено одне з комунальних підприємств Донецької області, яке придбало будівельну техніку за завищеними цінами, а також отримувало послуги з перевезення від підприємства, у якого відсутні транспорті засоби. Можливі збитки, завдані комунальному підприємству через виявлені порушення, становлять майже 4,5 млн гривень. Матеріали дослідження передані до правоохоронних органів для прийняття рішення згідно з Кримінальним кодексом України.
Загалом за 11 місяців 2017 року управлінням боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ ДФС у Донецькій області за порушеннями, що мають ознаки кримінальних правопорушень, у сфері публічних закупівель складено 23 матеріали. На теперішній час за результатами розгляду зазначених матеріалів 8 з них було приєднано до кримінальних проваджень,  до Єдиного реєстру досудових розслідувань правоохоронними органами внесені відомості щодо 8 кримінальних правопорушень із загальною сумою завданих збитків 21,5 млн гривень.
ГУ ДФС у Донецькій області закликає всіх учасників публічних закупівель діяти виключно у правовому полі та з повагою ставитись до бюджетних інтересів держави і територіальних громад.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/224271.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua