Обов’язковий продаж надходжень валюти – на рівні 50 відсотків

19 дек, 11:55

Західно-Донбаська ОДПІ Головного управління ДФС у Дніпропетровській області повідомляє, що  14.12.2017 набрала чинності постанова Правління Національного банку України від 13.1.2017 №129 «Про запровадження обов’язкового продажу надходжень в іноземній валюті та встановлення розміру обов’язкового продажу таких надходжень» (далі – Постанова №129).
Постановою №129 залишено вимоги щодо обов’язкового продажу надходжень в Україну в іноземній валюті на користь юридичних осіб на рівні 50%. Решта надходжень в іноземній валюті залишається в розпорядженні резидентів та нерезидентів і використовується ними відповідно до правил валютного регулювання.
Як і раніше, уповноважений банк має попередньо зараховувати надходження в інвалюті, на які поширюється вимога, на окремий рахунок «Розподільчі рахунки суб’єктів господарювання». На наступний день після зарахування цих коштів на розподільчий рахунок банк повинен здійснити їх обов’язковий продаж без доручення клієнта.
Крім того, розширено перелік операцій, надходження за якими не є обов’язковими до продажу. А саме –  вимога не буде поширюватися на перекази, що були здійснені банком за рахунок власних коштів клієнта, які повертаються іноземним банком.
Постанова №129 діє з 14 грудня 2017 року до 13 червня 2018 року включно.
З текстом Постанови №129 можливо ознайомитись на офіційному веб-порталі ДФС України, скориставшись розділом «Нормативні та інформаційні документи» Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/224274.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua