НКЦПФР затвердила зміни до Положення про провадження депозитарної діяльності

22 дек, 14:08

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку)  на засіданні, яке відбулось 21 грудня 2017 року, затвердила зміни до Положення про провадження депозитарної діяльності (№735 від 23 квітня 2013 року).

Документ розроблено з метою захисту прав інвесторів та відповідно до пункту 38 частини другої статті 7 та пункту 13 статті 8 Закону України «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні», Закону України «Про депозитарну систему України» та  відповідно до змін Закону України «Про забезпечення вимог кредиторів та реєстрацію обтяжень».

Враховано норми щодо уточнення позасудових способів звернення стягнення на предмет забезпечувального обтяження, якщо предметом є цінні папери, а також запровадження додаткових способів звернення стягнення, предметом яких є майнові права на цінні папери.

З Положення виключено норму щодо отримання та виконання рішень Комісії про граничний обсяг (збільшення граничного обсягу) цінних паперів іноземного емітента, що допущені для обігу на території України, з метою приведення у відповідність до вимог чинного законодавства.

Нагадаємо, що проект був схвалений 18.10.2017 року та опублікований 20.10.2017 на офіційному сайті Комісії для ознайомлення та надання пропозиції до тексту. За результатами доопрацювання уточнено редакцію змін, що врегульовує порядок звернення заставодержателем стягнення на цінні папери, які є предметом застави у позасудовому порядку. Зокрема, визначений перелік документів, які будуть підставою для переведення прав власності на цінні папери на користь кредитора.

Найближчим часом документ буде направлено на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/224410.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua