НКЦПФР та АМКУ підписали Меморандум про розвиток товарного біржового ринку

28 дек, 12:13

26 грудня 2017 року Голова Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Тимур Хромаєв та Голова Антимонопольного комітету України Юрій Терентьєв підписали Меморандум про співпрацю. Меморандум дозволить регуляторам налагодити ефективний обмін інформацією та скоординувати дії з метою розвитку в Україні організованих товарних ринків, запуску торгівлі деривативами.

«Інформаційний обмін з такого стратегічного напрямку як розвиток організованих ринків по основним товарним позиціям є вкрай важливим. Ми готові надати підтримку Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку і самі зацікавлені у реалізації зазначеної ініціативи. Організовані ринки збільшать можливості бізнесу управляти ціновими ризиками та відкриють ширші можливості учасникам товарних ринків», - зауважив під час підписання Меморандуму Голова АМКУ Юрій Терентьєв.

Голова НКЦПФР Тимур Хромаєв в свою чергу запевнив: «Разом ми зможемо активніше розвивати організований товарний ринок і забезпечувати конкурентність на тому рівні, на якому потребує сьогодення. Але важливим принципом розбудови організованого ринку є інформаційна прозорість, в тому числі прозорість формування цін, яка стане запорукою появи довіри учасників ринку один до одного».

Нагадаємо, 5-7 грудня 2017 року в Києві відбулась міжнародна практична конференція «Розвиток товарного біржового ринку», організована НКЦПФР спільно з Проектом USAID «Трансформація фінансового сектору». На конференції ділились думками з приводу розвитку в Україні організованих товарних ринків представники Комісії США з торгівлі товарними ф’ючерсами (CFTC), інших державних агенцій США, ЄБРР, міжнародних бірж, державних органів України, а також представники українських бірж та приватного сектору.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/224500.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua