Зустріч з неприбутковими організаціями та установами Центрального району м.Дніпра

03 янв, 15:23

На днях в ДПІ у Центральному районі м.Дніпра відбулась чергова зустріч фахівця відділу податку на прибуток території обслуговування ДПІ у Центральному районі м.Дніпра управління оподаткування юридичних осіб ГУ ДФС  у  Дніпропетровській області Іриною Гурою з  представниками неприбуткових організацій та установ Центрального району м.Дніпра/

Під час зустрічі  податківець ще раз звернула увагу на порядок реєстрації новостворених неприбуткових організацій та необхідність дотримання вимог щодо формування статутних документів, які визначають організацію як неприбуткову.
Також учасники обговорення розглянули питання пов’язані з обліком та звітністю неприбуткових організацій. Окремо зупинилися на порядку оподаткування неприбуткових установ податком на прибуток у разі порушень вимог Податкового кодексу і порядку та термінах надання звітності до фіскального органу.
Крім того, присутніх цікавило питання можливості здійснення підприємницької діяльності, яка не встановлена установчими документами, але доходи від якої будуть використовуватися для фінансування видатків на утримання такої неприбуткової організації, реалізації мети визначеної установчими документами.
«Доходи, отримані неприбутковою організацією від підприємницької діяльності, мають використовуватись виключно для цілей, що передбачені установчими документами. При цьому отримання таких доходів (прибутків) має відповідати вимогам закону, що регулює діяльність такої неприбуткової організації. Встановлення контролюючим органом відповідно до норм ПКУ факту використання неприбутковою організацією доходів (прибутків) для цілей інших, ніж передбачені п.п. 133.4.2 п. 133.4 ст. 133 ПКУ, є підставою для виключення такої організації з Реєстру неприбуткових установ та організацій і нарахування податкового зобов’язання з податку на прибуток підприємств, штрафних санкцій і пені відповідно до норм ПКУ. Податковізобов’язання, штрафнісанкції і пеня нараховуються, починаючи з першого числа місяця, в якому вчинено такепорушення».
Також присутніх цікавило питання щодо терміну подання звітності у разі, якщо неприбуткова організація не привела свої установчі документи у відповідність до  нормз аконодавства у термін до 01.07.2017 року.
«У разі виключення неприбуткової організації з Реєстру неприбутковихустанов та організацій (далі – Реєстр), крім випадків, передбачених п.п 133.4.3 п. 133.4 ст. 133 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), та переходу на загальну/спрощену систему оподаткування в установленому порядку така організація повинна подати до контролюючого органу за місцем обліку наступну податкову звітність з податку на прибуток/единого податку:
за период перебування у Реєстрі така організація повинна подати до контролюючого органу Звіт про використаннядоходів (прибутків) неприбуткової організації за базовийзвітний (податковий) період, що дорівнює календарному року із проказниками діяльності, обрахованими за періодперебування у Реєстрі, та финансов узвітність за рік – протягом 60 календарнихднів, що настають за останнімкалендарним днем звітного (податкового) року (наприклад: за 2017 рік, до 01 березня 2018 року);
за период перебування на загальній системно податкування така організація повинна подати до контролюючого органу податкову декларацію з податку на прибуток підприємств за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному року із проказниками діяльності, обрахованими за период перебування на загальній системі оподаткування, та фінансову звітність за рік – протягом 60 календарнихднів, щонастають за останнім календарним днем звітного (податкового) року (наприклад: за 2017 рік, до 01 березня 2018 року)».
Захід відбувся в конструктивному діалозі, всі сторони визнали такі зустрічі ефективними та взаємно корисними. 


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/224616.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua