Оновлена декларація про майновий стан і доходи вже в дії

17 янв, 13:48

Головне управління ДФС у Дніпропетровській області нагадує, що декларування доходів, отриманих у 2017 році громадянами, розпочато.
Відповідно до п.179.9 ст.179 Податкового кодексу України від 02.12.2010 №2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) форма податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – податкова декларація) встановлюється центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику.
У 2018 році громадяни подають податкову декларацію, форма якої затверджена наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 №859 «Про затвердження форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи» (зі змінами, внесеними наказами Міністерства фінансів України від 15.09.2016 №821 та від 06.06.2017 №556), зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 26.10.2015 за №1298/27743.
Податкова декларація є уніфікованою та єдиною для всіх встановлених розділом ІV ПКУ випадків її подання.
При поданні податкової декларації слід враховувати те, що:
- розрахунки окремих видів доходів (витрат) мають міститися в додатках до податкової декларації, що заповнюються виключно платниками податку за наявності таких доходів (витрат);
- податкова декларація та додатки до неї мають складатися з використанням загальновживаної термінології, а також відповідати інструкції щодо їх заповнення;
- податкова декларація та додатки до неї мають ідентифікувати платника податку та містити інформацію, необхідну для визначення суми його податкових зобов’язань або суми податку, що підлягає поверненню у разі використання платником податку права на податкову знижку.
Бланки податкових декларацій безоплатно надаються контролюючими органами платникам податку на їх запит, а також є загальнодоступними для населення.
Слід зазначити, що на офіційному веб-порталі ДФС України за допомогою електронного сервісу «Декларування громадян» за посиланням http://sfs.gov.ua/others/deklaruvannya-gromadyan та у рубриці «Електронні форми документів» за посиланням http://sfs.gov.ua/elektronni-formi-dokumentiv/podatok-na-dohodi-fizichnih-osib/ розміщено у вільному доступі бланк податкової декларації.
Платник податку має право звернутися до відповідного контролюючого органу з проханням надати консультативну допомогу з питань щодо заповнення його річної податкової декларації, а контролюючий орган зобов’язаний надати безоплатні послуги за таким зверненням.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/224942.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua