Росатом підписав контракт на поставку обладнання для гідроенергетики в ПАР

30 янв, 08:41

Угорська компанія Ganz Engineering and Energetics Machinery (Ganz EEM), (входить в структуру компанії «Росатом»), і її південноафриканський партнер - енергетична компанія Blue World Power and Energy Services PTY LTD підписали контракт на поставку гідроенергетичного обладнання для реалізації проекту будівництва гідроелектростанції малої потужності на водоспаді Мпомпомо в провінції Мпумаланга в 300 км від Йоганнесбурга. Інтегратором проекту виступає компанія «Русатом-Міжнародна Мережа» (РМС).

«Це перший комерційний контракт з компанією Blue World Power and Energy Services PTY, який спрямований на будівництво ГЕС невеликої потужності (до 1 МВт) на Африканському континенті. І це тільки початок реалізації нашої спільної великої програми в області малої гідроенергетики в країнах Центральної та Південної Африки», - зазначив президент «Русатом - Міжнародна Мережа» Олександр Мертен.

Перспективним продуктом компанії «Росатом» для країн Африки є технологія міні-ГЕС контейнерного типу потужністю до 2 МВт. Однієї установки міні-ГЕС досить, щоб забезпечити електроенергією від 250 до 400 будинків. При цьому її установка не вимагає зведення гребель, не порушує екологію річок та інших водойм, а компактне контейнерне рішення дозволяє істотно скоротити терміни запуску і в рази знизити вартість будівельних робіт. Управління станцією здійснюється дистанційно, через супутниковий, стільниковий зв'язок або інтернет.

Технологія міні-ГЕС відповідає поточній енергетичній інфраструктурі країн Африки, оскільки не вимагає установки додаткових мереж.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/225266.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua