Голод в зонах ведення конфліктів зростає

30 янв, 12:05

ФАО і ВПП попередили Раду безпеки про відсутність.

продовольчої безпеки в гарячих точках і необхідность продовження надання гуманітарної допомоги

29 січня 2018, Рим - Дефіцит продовольства в країнах, що постраждали в результаті конфліктів, продовжує посилюватися, а це означає, що гуманітарні зусилля з надання допомоги і підтримки засобів до існування залишаються життєво важливими, повідомили ФАО і ВПП Раді безпеки ООН.

Остання доповідь з питань продовольчої безпеки, підготовлена для Радбезу ООН, зосереджена на 16 країнах: Афганістані, Бурунді, Центральноафриканській Республіці, Демократичній Республіці Конго, Гвінеї-Бісау, Гаїті, Іраку, Лівані (питання сирійських біженців), Ліберії, Малі, Сомалі, Південному Судані, Судані, Сирійській Арабській Республіці, Україні та Ємені, а також транскордонній території на озері Чад.

В шести країнах з цього переліку, за остаточною оцінкою ФАО і ВПП, чверть або більше населення стикається з кризовим або надзвичайних рівнем голоду, відповідно до міжнародної класифікації фаз продовольчої безпеки (ІКФ) (дізнайтеся більше).

Країни, де понад чверть населення стикаються з гострим дефіцитом продовольства

% Постраждалих громадян

Кількість людей

Ємен

60%

17 млн

Південний Судан

45%

4.8 млн

Сирія

33%

6.5 млн

Ліван

33% (Внаслідок великої кількості сирійських біженців)

1.9 млн

Центральноафриканська Республіка

30%

1.1 млн

Україна

26%

1.2 млн

Афганістан

25%

7.6 млн

Сомалі

25%

3.1 млн

Але це далеко не єдині країни, що викликають занепокоєння.

Наприклад, в доповіді йдеться про Демократичну Республіку Конго, де серйозні проблеми з відсутністю продовольчої безпеки були затьмарені кризами в інших частинах Африки і ситуація стрімко погіршується. У країні 11 відсотків населення або більше зараз знаходяться в кризовому стані згідно ІКФ, що становить 7,7 млн людей, які стикаються з гострим голодом.

У Судані 3,8 млн людей перебувають у кризовій ситуації за шкалою ІКФ. В Іраку таких людей - 3,2 млн чоловік, а в басейні озера Чад їх число становить 2,9 млн чоловік. У Бурунді і Гаїті цей показник становить 1,8 і 1,3 млн. відповідно. (Ознайомтеся з повною версією доповіді FAO / ВПП тут).

Конфлікт розпалює голод

Загальним фактором, що підриває продовольчу безпеку у всіх 16 країнах, включених в доповідь, є конфлікт.

Дійсно, посилення конфліктів є ключовою причиною недавнього спалаху голоду в світі після десятиліть стійкого зниження, згідно з останньою оцінкою ООН глобальної продовольчої безпеки.

Відповідно до доповіді минулого року, кількість голодуючих на планеті зросла до 815 мільйонів осіб у 2016 році, в порівнянні з 777 мільйонами роком раніше. Більшість голодуючих проживають в країнах, що постраждали від конфліктів, а саме йде мова про 489 мільйонів чоловік.

Продовольча безпека - необхідна умова для відновлення миру

Остання інформація ФАО і ВПП є частиною регулярних брифінгів для Ради безпеки, що проходять два рази на рік і присвячуються питанням продовольчої безпеки в переліку країн, що досліджуються.

Ця діяльність доповнює ширші зусилля з моніторингу глобальних продовольчих криз і забезпечення відповідних скоординованих дій, відомості про яких узагальнюються в щорічній Глобальній доповіді про продовольчу кризу. До цієї ініціативи, створеної ФАО, ВПП і ЄС, приєдналася велика кількість партнерів і донорів, включно з Мережею систем раннього оповіщення голоду (FEWS NET), ФАО, Міжурядовим органом з питань розвитку Африки (МОВР), Постійним міждержавним комітетом по боротьбі з посухою в районі Сахеля (CILSS), ЮНІСЕФ, Управлінням ООН з координації гуманітарних питань (УКГП), ЗПС і USAID.

Дана ініціатива відображає новий консенсус у тому, що для досягнення цілей сталого розвитку, забезпечення продовольчої безпеки і поліпшення харчування, заходи з підтримки стійких засобів до існування повинні поєднуватися із зусиллями зі встановлення миру та врегулювання конфліктів. Інвестування в продовольчу безпеку може активізувати зусилля щодо запобігання конфліктів і забезпечення стійкого миру.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/225287.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua