Банк «Аваль» почав продаж набору золотих монет «До 200-річчя Трафальгарської битви»

04 ноя, 15:33

Банк «Аваль» увіз в Україну і пропонує придбати набір із трьох золотих монет «До 200-річчя Трафальгарської битви», викарбуваних Британським королівським монетним двором. Про це повідомляє прес-служба банку з посиланням на начальника відділу дорогоцінних металів і монет АППБ «Аваль» Аллу Іщенко.

За її словами, це наймасивніша золота пропозиція з усіх завезених банком в Україну монет у межах програми «Монети світу», розпочатої у січні 2004 року. Вага хімічно чистого золота всіх трьох монет набору складає 3,531 тройських унції або 119,82 г. Монети унікальні також завдяки винятково малому тиражу — усього випущено 100 штук наборів, п’ять з яких надано банку «Аваль» для продажу в Україні. Якість карбування — «пруф», номінал кожної монети — 4 фунти стерлінгів.
Ця колекція монет Нормандських островів вшановує найславетнішу в історії флотську баталію, що запобігла вторгненню до Об’єднаного Королівства керованого Наполеоном франко-іспанського флоту та забезпечила домінанту Британського флоту у всьому світі.
Монета острова Олдерні розроблена художником Джеффом Хантом і зображує кольорові прапори, що за флотським звичаєм означають код «Залп перемоги». Навколо реверса надпис «Англія очікує, що кожен виконає свій обов’язок» — саме так Нельсон заохочував англійський флот до перемоги у Трафальгарській битві.
Монета острова Джерсі має того ж автора, її реверс прикрашає портрет адмірала Нельсона. На задньому плані монети — зображення флагмана Королівського флоту Британії корабля «Вікторія».
Корабель «Вікторія», зображений художником Іаном Ренк-Бродлеєм на відзначення 200-ї річниці перемоги адмірала Нельсона у Трафальгарській битві 21 жовтня 1805 року, також бачимо на передньому плані монети острова Гернсі.
Набір золотих монет «До 200-річчя Трафальгарської битви» має номерний сертифікат справжності, виконаний у вигляді кольорової брошури з копією автографа адмірала Нельсона. Монети зберігаються в лакованому дерев’яному футлярі, кожна з них має захисну акрилову капсулу. Піднімальний ложемент у футлярі дозволяє прекрасно експонувати монети.
На сьогодні банк «Аваль» є ексклюзивним постачальником в Україну інвестиційних і колекційних монет Британського королівського монетного двору і Монетного двору м. Перт (Австралія).
Банк «Аваль» також є дистриб’ютором пам’ятних монет України, сувенірної і супутньої продукції НБУ по всій території країни.

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/2253.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua