Декларацію з транспортного податку подаємо за новою формою до 20 лютого

05 фев, 14:11

З 1 січня 2018 року діє нова форма Податкової декларації з транспортного податку, що оновлена наказом Міністерства фінансів України від 27.06.2017 № 595.
Слід зазначити, що Податкову декларацію з транспортного податку подають платники транспортного податку – виключно юридичні особи.
Нагадуємо, що об’єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року.
Юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцем реєстрації об’єкта оподаткування Декларацію з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.
У разі спливу п’ятирічного віку легкового автомобіля протягом звітного року податок сплачується за період з 1 січня цього року до початку місяця, наступного за місяцем, в якому вік такого автомобіля досяг (досягне) п’яти років.
Таким чином, звітність з транспортного податку за новою формою подається юридичними особами до 20 лютого 2018 року.
ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/225436.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua