Зміни в податковому законодавстві: плата за землю з фізичних осіб

12 фев, 14:25

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві доводить до відома платників земельного податку – фізичних осіб, що п.49 Закону України від 07.12.2017 року №2245 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році» внесено зміни, зокрема, до абзацу першого п. 281.2 ст. 281 Податкового кодексу України, а саме змінено порядок звільнення від сплати за землю для фізичних осіб.
Так у 2017 році звільнення від сплати податку за землю ділянки, передбачене для відповідної категорії фізичних осіб, поширювалось на одну земельну ділянку за кожним видом використання у межах граничних норм, визначених п.281.2 ст. 281 Податкового кодексу України, відповідно платник маючи дві ділянки за одним видом використання, мав обрати шляхом подання до органів ДФС заяви до 1 травня поточного року, та обрати одну земельну ділянку на яку йому має надаватися пільга.
Відповідно до внесених змін, з 2018 року звільнення від сплати податку за земельні ділянки, поширюється на земельні ділянки за кожним видом використання у межах граничних норм.
Разом з тим, відповідно до п. 281.4 ст. 284 Податкового кодексу України, якщо фізична особа, визначена у пункті 281.1 цієї статті, має у власності декілька земельних ділянок одного виду використання, то така особа до 1 травня поточного року подає письмову заяву у довільній формі до контролюючого органу за місцем знаходження земельної ділянки про самостійне обрання/зміну земельної ділянки для застосування пільги.
Пільга починає застосовуватися до обраної земельної ділянки з базового податкового (звітного) періоду, у якому подано таку заяву.
ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/225634.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua