Міжрегіональний конвертаційний центр з обігом більше 300 млн. грн. ліквідовано у Дніпрі

14 фев, 12:37

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Дніпропетровській області спільно із Нацполіцією та прокуратурою ліквідували міжрегіональний конвертаційний центр, який «спеціалізувався» на операціях з металобрухтом.
В рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за ч.5 ст.191 КК України, було встановлено групу осіб, які надавали послуги підприємствам реального сектору економіки, підприємствам державної власності Дніпропетровської, Запорізької областей та м. Києва з формування штучного податкового кредиту, валових витрат та переведення безготівкових коштів у готівку.
Для ведення незаконної діяльності зловмисники протягом 2017-2018 років зареєстрували та придбали низку транзитних та фіктивних підприємств, які нарощували об’єми реалізації за рахунок операцій з металобрухтом, що не обкладаються ПДВ, без фактичного придбання металобрухту. На їх розрахункові рахунки клієнти конвертцентру перераховували безготівкові грошові кошти без відображення в податковому та бухгалтерському обліку, які в подальшому переводились у готівку начебто для закупівлі металобрухту та передавались замовникам послуг за винятком винагороди в сумі 3-12% (в залежності від комплексу наданих послуг).
При цьому при настанні строку подачі декларації з податку на прибуток, підконтрольні підприємства перереєстровували в інші регіони та розпочинали процедуру ліквідації.
Протягом 2017 - 2018 років через такі СГД проконвертовано понад 300 млн. грн.
За результатами обшуків, проведених у 7 офісах конвертцентру та 10 житлових приміщеннях вилучено 7 печаток підприємств, 5 відбитків печаток, комп’ютерну техніку та мобільні телефони, пістолет без дозвільних документів та 4 гумові кулі, грошові кошти в національній та іноземній валюті в еквіваленті майже 2,4 млн. грн. чорнові записи та фінансово-господарські документи.
Окрім того, накладено арешт на 77 поточних рахунків підконтрольних компаній, відкритих в 11 банківських установах, де заблоковано майже 1,5 млн. грн.
Тривають слідчі дії.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/225694.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua