Донецька митниця: результати роботи в правоохоронному напрямку у січні

19 фев, 13:33

З початку 2018 року співробітниками управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Донецької митниці ДФС виявлено та задокументовано 20 порушень митних правил. Із загальної кількості виявлених митних правопорушень три з реально вилученими предметами на загальну суму 18,7 тис. гривень. Фактів незаконного переміщення наркотичних засобів, психотропних речовин, прекурсорів, зброї та бойових припасів, а також культурних цінностей  у січні 2018 року не виявлено. 
Також, митниками спільно із представниками Національної поліції та Державної прикордонної служби України, в рамках проведення спеціальної операції «Рубіж-2018», проведено 4 спільних заходи, результатом яких стало складання 4 протоколів про порушення митних правил на загальну суму майже 14 тис. гривень.
Крім того, на підставі інформації, що надійшла від прикордонників, складено один протокол про порушення митних правил за ознаками ст. 482 Митного кодексу України (переміщення транспортних засобів поза митним контролем) на суму 5 000 гривень. Слід відмітити, вже другій рік поспіль, саме у січні, митниками вилучається транспортні засоби, що прямують з непідконтрольної території,  та які були ввезені на митну територію України  поза місцем розташування органу доходів і зборів і без виконання митних формальностей. Так, 30 січня 2018 у контрольному пункті в’їзду-виїзду «Гнутове» зупинено автомобіль марки «BMW», який прямував з непідконтрольної території до м. Маріуполя. В ході проведення перевірки встановлено, що  зазначений транспортний засіб на митну територію України не ввозився через будь-який пункт пропуску для автомобільного сполучення. Нагадаємо, що відповідно до рішень Уряду України, з листопада 2014 року,  міжнародні пункти пропуску автомобільного сполучення в Донецькій області тимчасово не функціонують. Таким чином, громадянин України здійснив переміщення транспортного засобу через митний кордон України в пункті пропуску для автомобільного сполучення «Маринівка - Куйбишево» (який внесено до переліку  пунктів, що тимчасово не функціонують) поза митним контролем, тобто поза місцем розташування органу доходів і зборів і без виконання митних формальностей. Транспортний засіб, який став предметом правопорушення, тимчасово вилучено до прийняття судового рішення.
Також, протягом першого місяця 2018 року митницею розглянуто 16 справ про порушення митних правил. Накладено штрафів на суму 4,1 млн гривень. До того ж, укладено 4 мирових угоди (припинення справи про порушення митних правил шляхом компромісу) на суму 37,4 тис. гривень, з яких всі виконано.
 До державного бюджету країни протягом січня 2018 року Донецькою митницею ДФС перераховано штрафних санкцій за порушення митного законодавства на суму більше 100 тис. гривень, що в 3,7 рази більше показника минуло року.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/225815.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua