Без фіскального чеку – гарантійний ремонт складної побутової техніки неможливий

21 фев, 14:43

ДПІ у Центральному районі м.Дніпра нагадує платникам, що відповідно до вимог ст.296 Податкового кодексу та Закону України від 06.07.1995 р. №265/95-ВР «Про застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг»,  передбачено обов’язковість застосування РРО суб’єктами господарювання, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту.
Згідно зі ст.8 Закону України від 12.05.1991 р. №1023-XII «Про захист прав споживачів», вимоги споживача щодо технічно складних побутових товарів розглядаються після пред’явлення споживачем розрахункового документа, передбаченого Законом України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" та технічного паспорта чи іншого документа, що його замінює, з позначкою про дату продажу.
Під час продажу товару продавець зобов'язаний видати споживачеві розрахунковий документ встановленої форми (фіскальний чек), що засвідчує факт купівлі, з позначкою про дату продажу.
 


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/225905.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua