На Донеччині фіскали викрили керівника, який систематично привласнював кошти комунального підприємства

23 фев, 15:48

Одним з напрямків – малопомітних для широкого загалу, але не менш важливих за інші – діяльності органів державної фіскальної служби є участь у реалізації заходів, визначених Законом України від 14.10.2014 №1702-VII «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення». Цими питаннями опікується управління боротьби з відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом, яке функціонує у складі Головного управління ДФС у Донецькій області.
Важливим завданням управління є і залишатиметься виявлення сумнівних операцій в сфері державних закупівель та використання коштів і майна державних і комунальних підприємств. Рік тільки-но розпочався, а проведена фіскалами за цим напрямком робота вже принесла результати. Так, фахівцями управління боротьби з відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом, Головного управління ДФС у Донецькій області в січні 2018 року за результатами моніторингу операцій у сфері державних закупівель вже складено та направлено до правоохоронних органів 5 матеріалів щодо операцій, які мають ознаки кримінальних правопорушень. Сума можливих збитків, завданих державному та комунальному секторам економіки, оцінюється у 126,5 млн гривень. Вже зараз за результатами вивчення цих матеріалів правоохоронними органами порушено 1 кримінальне провадження.
Так, наприклад, податківці встановили, що керівник одного з комунальних підприємств області систематично отримував на корпоративну картку кошти підприємства, які в подальшому переводив у готівку через мережу банкоматів та витрачав на власні потреби. Шкода, завдана комунальному підприємству «заповзятливим» керівником, оцінюється в 1,3 млн гривень. Матеріали передані до управління захисту економіки Головного управління Національної поліції в Донецькій області для прийняття рішення згідно з Кримінальним кодексом України.
Головне управління ДФС у Донецькій області наголошує: фінансово-господарська діяльність в межах правового поля – це не тільки і не стільки гарантована можливість уникнути неприємного спілкування з правоохоронними органами, скільки виявлення реальної поваги до держави і громади та усвідомлене виконання своїх конституційних обов’язків.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/225977.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua