Депозитарні установи допоможуть створити нову бізнес-модель на фондовому ринку України

26 фев, 08:51

До 1 березня необхідно заповнити анкету, яка стане путівником для адаптації нового програмного забезпечення НДУ для всієї інфраструктури фондового ринку України. Після аналізу отриманої інформації будуть сформовані основні принципи бізнес-моделі роботи нового ПЗ і підходів до міграції даних.

22 лютого 2018 Національний депозитарій України (НДУ) опублікував онлайн-опитувальник для учасників фондового ринку України. Депозитарні установи, які беруть участь в опитуванні, мають можливість вплинути на процес формування основних принципів нової бізнес-моделі взаємодії з центральним депозитарієм. Відповіді необхідно надіслати до 1 березня 2018 року.

Опитування проходить у рамках попередньої стадії реалізації проекту з впровадження нового програмного забезпечення інфраструктури ринку цінних паперів України. Модернізована IT-платформа депозитарної системи повинна забезпечити сприятливі умови для розвитку фінансових установ. Успішне впровадження нового програмного забезпечення - це не тільки вкладення великих інвестицій, але й активна участь і готовність змінювати свої бізнес-процеси збоку всіх учасників фондового ринку України. Усе має відбуватися вчасно, зараз саме той момент, коли такі великі зміни провести простіше.

«Для того щоб оновлена бізнес-модель взаємодії центрального депозитарію з клієнтами була оптимальною, нам необхідно погодити її з усіма учасниками ринку, - зазначає Член Правління Національного депозитарію України Андрій Порада. - Тому до процесу її формування ми хочемо залучити максимально широке коло зацікавлених сторін. Адже саме учасники ринку будуть користуватися всіма перевагами модернізованої системи».

Нагадаємо, що заміна старого ПО, яке на сьогодні має обмежений функціонал, на гнучку, високотехнологічну систему, що відповідає вимогам сучасного ринку - один з важливих етапів реформи фондового ринку. У листопаді 2017 року був обраний постачальник програмного забезпечення для модернізації IT-платформи фондового ринку України. Компанія Percival Software Limited (Великобританія), яка спеціалізується на реалізації проектів у сфері депозитарного обліку, приступила до роботи.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/225986.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua