Про декларування доходів громадян говорили під час зустрічі з громадянами та представниками бізнесу

26 фев, 14:39

Днями, в ДПІ у Центральному районі м.Дніпра відбулась зустріч першого заступника начальника Петерса В’ячеслава  з громадянами та представниками бізнесу.
Приводом для зустрічі стала кампанія декларування доходів громадян, отриманих протягом 2017 року, яка розпочалась з 1 січня  та триватиме до 1 травня 2018 року.
Посадовець зазначив, що у 2018 році декларування доходів пов’язано з виконанням платниками податку на доходи фізичних осіб норм Податкового кодексу України, згідно з якими громадяни зобов’язані подати та/або мають право подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за наслідками 2017 року.
Зауважив, що з 1 січня 2018 року декларація подається за новою формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 06.06.2017 № 556.
Розповів про види доходу, які підлягають обов'язковому декларуванню, а саме, до них відносяться:
- продаж та надання в оренду рухомого та нерухомого майна;
- іноземні доходи;
- інвестиційний дохід, тобто дохід від продажу акцій та корпоративних прав;
- дохід у вигляді анульованою банком частини боргу за кредитом.
Також, обов'язковому декларуванню підлягають доходи у вигляді подарунків та спадщини. Разом із тим, з 01.01.2017 року вступили в силу зміни в податковому законодавстві, згідно яких звільняються від оподаткування доходи, отримані у вигляді спадщини/дарування від членів сім'ї другого ступеня споріднення, до яких відносяться бабусі, дідусі, онуки, рідні брати і сестри.
Фізичні особи зобов'язані самостійно до 1 серпня 2018 року сплатити суму податкових зобов'язань, зазначених ними у річній декларації. Для зручності громадян протягом січня - квітня 2018 року Центр обслуговування платників працює не тільки в робочі дні, а й по суботах з 9.00 год. до 13.00 год.
Разом з тим, В’ячеслав Петерс проінформував, що на офіційному веб-порталі ДФС України функціонує спеціальний банер «Деклараційна кампанія - 2018», в якому, крім нормативних і інформаційних матеріалів, розміщені Декларації про майновий стан і доходи, приклади заповнення декларації тощо.
Окрім того, платник податків має право звернутися до ЦОП при ДПІ у Центральному районі м.Дніпра з проханням отримати консультативну допомогу з питань щодо заповнення річної податкової декларації.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/226017.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua