Київські аудитори провели аудит на ДП «Державне спеціалізоване видавництво «Україна»

02 мар, 08:47

Фахівці Північного офісу Держаудитслужби провели державний фінансовий аудит діяльності державного підприємства «Державне спеціалізоване видавництво «Україна», підпорядкованого Державному комітету з питань телебачення і радіомовлення України. Аудит охопив діяльність підприємства з 01.01.2014 по 01.09.2017.
Як з’ясували київські державні аудитори, видавництво працює не отримуючи прибутку. Зокрема, протягом 2015-2016 років воно зайво витратило 175 тис. грн на оплату послуг, не передбачених фінансовим планом.
Через те, що до собівартості видавничої продукції за програмою «Українська книга» було віднесено безпосередньо непов’язані з цим витрати, вартість продукції видавництва було завищено майже на 113 тис. грн.
Крім того, державні аудитори виявили, що протягом 2014-2015 років за наявності заборгованості із заробітної плати підприємство використало на не першочергові заходи понад 108 тис. грн.
Також у видавництві витратили майже 68 тис. грн на виплату премії його директорові без погодження з органом управління та неефективно використали 65 тис. грн на оплату послуг із обслуговування комп’ютерного устаткування, оргтехніки і відновлення бухгалтерського й податкового обліку.
Визначаючи ціну комерційних договорів, посадові особи підприємства не складали калькуляцій із вичерпним переліком і обсягом витрат. Через це протягом 2015-2016 років видавництво втратило можливість отримати доходів на 37 тис. грн.
Серед іншого аудитори виявили, що 2014 року посадові особи підприємства безпідставно (без документального підтвердження) списали матеріальних цінностей на суму 109 тис. грн.
За результатами контрольного заходу державні аудитори надали рекомендації державному підприємству «Державне спеціалізоване видавництво «Україна» та Державному комітету з питань телебачення і радіомовлення України, спрямовані на покращення фінансово-господарської діяльності видавництва.

Прес-служба Північного офісу Держаудитслужби


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/226140.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua