Стан справляння рентної плати

05 мар, 08:58

Як поінформували у секторі адміністрування місцевих податків і зборів, екологічного податку та рентної плати території обслуговування платників ДПІ у Центральному районі м. Дніпра на  території Центрального району м.Дніпра здійснюється спеціальне використання води, користування радіочастотним ресурсом України.
Станом на 01.03.2018 року на обліку в ДПІ перебувають 139 платників рентної плати, з яких 126 суб’єктів господарювання - платники рентної плати за спеціальне використання води, 11 суб’єктів господарювання - платники рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України
Протягом січня  - лютого п.року від платників ДПІ у Центральному райну  до бюджету надійшло:
 137.8 тис.грн рентної плати за спеціальне використання води;
10.2тис.грн плати за користування радіочастотним ресурсом України.
 
Фахівці податкової пояснили, що з 01.01.2018 відповідно до п. 255.1 ст. 255 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) платниками рентної плати за спеціальне використання води є:
первинні водокористувачі – суб’єкти господарювання незалежно від форми власності: юридичні особи, їх філії, відділення, представництва, інші відокремлені підрозділи без утворення юридичної особи, постійні представництва нерезидентів, а також фізичні особи – підприємці, які використовують та/або передають вторинним водокористувачам воду, отриману шляхом забору води з водних об’єктів;
суб’єкти господарювання незалежно від форми власності: юридичні особи, їх філії, відділення, представництва, інші відокремлені підрозділи без утворення юридичної особи, постійні представництва нерезидентів, а також фізичні особи – підприємці, які використовують воду для потреб гідроенергетики, водного транспорту і рибництва.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/226181.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua