Фізична особа підприємець здійснює продаж паливно-мастильних матеріалів (ПММ) , чи має право такий підприємець працювати на спрощеній системі оподаткування - застосовувати єдиний податок?

05 мар, 14:37

     Відповідно до пп. 291.5.1 п. 291.5 ст. 295 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755 – VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) не можуть бути платниками єдиного податку суб’єкти господарювання (фізичні особи - підприємці), які здійснюють, зокрема, виробництво, експорт, імпорт, продаж підакцизних товарів (крім роздрібного продажу паливно-мастильних матеріалів у тарі місткістю до 20 літрів та діяльності, пов’язаної з роздрібним продажем пива та столових вин).
     Виходячи із зазначеного, фізичні особи підприємці - платники єдиного податку мають право здійснювати виключно роздрібний продаж паливно-мастильних матеріалів у тарі місткістю до 20 літрів.
     Здійснювати роздрібний продаж паливно-мастильних матеріалів у тарі місткістю 20 літрів та більше, а також оптовий продаж таких товарів незалежно від об’єму тари, фізичним особам – підприємцям - платникам єдиного податку не дозволяється.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/226226.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua