Умови перебування на спрощеній системі оподаткування

13 мар, 14:09

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві нагадує платникам податків, що у разі відмови від спрощеної системи оподаткування суб’єкт господарювання не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу (року) подає до контролюючого органу відповідну заяву.
Проте, звертаємо увагу, що реєстрацію платника єдиного податку може бути анульовано  за рішенням контролюючого органу шляхом виключення з Реєстру  не лише при поданні платником податку заяви щодо відмови від застосування спрощеної системи оподаткування у зв’язку з переходом на сплату інших податків і зборів, визначених Податковим кодексом чи припиненні юридичної особи (крім перетворення) згідно із законом.
Таке може статись у випадках, визначених пп.298.2.3 п.298.2 ст.298 Податкового кодексу України, тобто у разі порушення умов перебування на спрощеній системі, а це:  перевищення обсягу доходу, застосування недозволеного способу розрахунків, здійснення недозволених видів діяльності або видів діяльності, не зазначених у Реєстрі, наявність податкового боргу.
Отже, для того, щоб підприємства і організації не були примусово виключені з Реєстру платників єдиного податку, необхідно дотримуватись умов перебування на спрощеній системі оподаткування.
ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/226395.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua