Проект Закону України «Про Національне бюро фінансової безпеки України» презентовано у Дніпрі

27 мар, 15:36

У Головному управлінні ДФС у Дніпропетровській області відбулася зустріч представників місцевої влади, бізнесу, громадськості та фахівців правоохоронних органів Дніпропетровщини з учасниками авторського колективу по розробці законопроекту №8157 «Про Національне бюро фінансової безпеки України», зокрема з Максимом Курячим – народним депутатом України, головою підкомітету з питань правового забезпечення діяльності податкових органів та запобігання правопорушень на митниці Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики, а також помічниками-консультантами народного депутата В’ячеславом Некрасовим та Вадимом Мельником.
Під час зустрічі презентовано ключові положення законопроекту, а також очікувані зміни в діяльності нового правоохоронного органу, який повинен протидіяти злочинам, що прямо чи опосередковано завдають шкоди фінансовому сектору економіки держави. В той же час згідно положенням законопроекту зменшується тиск на бізнес, завдяки прямій забороні порушувати кримінальне впровадження у випадках, коли відсутні докази фактичного нанесення державі значних збитків, або такі збитки вчасно відшкодовано.
За словами Максима Курячого: «Законопроект містить норми, які дадуть можливість не порушувати кримінальне провадження по відношенню до тих, хто помилився, але виправив свою помилку, відшкодувавши державі завданий збиток та сплативши передбачені законом штрафи та фінансові санкції».
Також неможливим буде кримінальне переслідування підприємців на підставі не підтверджених повідомлень про несплату податків, не узгоджених актів та довідок податківців або державних аудиторів. «Впровадження норм закону повинно унеможливити безпідставні переслідування сумлінних суб’єктів господарювання та одночасно зробити невідворотнім покарання тих, чиї корисливі дії призводять до фінансових втрат державі» - висловила свою думку щодо законопроекту присутня на зустрічі очільник фіскальної служби області Оксана Томчук.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/226772.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua