Податківці Дніпропетровщини розповіли про протидію незаконному обігу підакцизних товарів в області

13 апр, 13:22

У інформаційному агентстві «Мост-Днепр» відбулася прес-конференція начальника відділу протидії незаконному обігу підакцизних товарів оперативного управління ГУ ДФС у Дніпропетровській області Олександра Матвійця та фахівця управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Дніпропетровській області Андрія Первого.
За словами Олександра Матвійця: «З початку 2018 року слідчим управлінням ГУ ДФС у Дніпропетровській області відкрито 19 кримінальних проваджень за фактами незаконного виготовлення, закупівлі, транспортування та продажу підакцизних товарів. Серед них тринадцять впроваджень - за фактом перепродажу підакцизних товарів. Три впровадження - за незаконне виготовлення підакцизних товарів шляхом відкриття підпільних цехів з виготовлення фальсифікату. Одне впровадження - за фактом виготовлення фальшивих акцизних марок».
З незаконного обігу вилучено підакцизних фальсифікованих товарів та спирту на загальну суму 17,6 мільйонів гривень. Конфісковано підакцизних товарів на загальну суму 247,13 мільйонів гривен.
«Співробітниками слідчого управління ГУ ДФС області призупинено діяльність 4 підпільних цехів з виготовлення підакцизних товарів, з яких 2 виробляли фальсифікований алкоголь та 2 з виготовлення пального» - повідомив Олександр Матвієць.
«Фахівцями ГУ ДФС у Дніпропетровській області з початку року зафіксовано 27 порушень при реалізації підакцизної продукції. З яких: 20 фактів реалізації алкогольної та тютюнової продукції без ліценції; 3 факти продажу алкоголю за цінами вище максимально встановленими; 3 факти реалізації алкогольними напоями на розлив і 1 факт реалізації тютюнових виробів без наявності акцизної марки. За виявленими порушеннями застосовано фінансових санкцій на суму 407,4 тисячі гривень» - зазначив журналістам Андрій Первой.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/227220.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua