Голова Держенергоефективності представив провідним корейським компаніям інвестиційно-привабливі напрями відновлюваної енергетики України

02 май, 08:29

У складі урядової делегації України до Республіки Корея на чолі з Першим віце-прем’єр-міністром України – Міністром економічного розвитку і торгівлі України Степаном Кубівим Голова Держенергоефективності Сергій Савчук взяв участь в Українсько-Корейському економічному форумі, що відбувся у Корейській асоціації міжнародної торгівлі (КІТА, http://kita.org/index.do).

Корейська асоціація міжнародної торгівлі, заснована ще у 1946 р., – найбільша бізнес-організація у Кореї, яка включає понад 70 тис. компаній та має на меті зміцнювати національну економіку, розвиваючи, у тому числі, міжнародні ринки.

Україна може бути для Кореї перспективним майданчиком для реалізації проектів у відновлюваній енергетиці. Для цього є і сприятливе правове поле, і значний ресурсний потенціал, і численні впроваджені та потенційні проекти.

«Водночас, ми зацікавлені переймати досвід Кореї, яка славиться розробкою та впровадженням інноваційних технологій, які використовуються, у тому числі, у відновлюваній енергетиці», - повідомив С.Савчук.

Так, Корея знаходиться у п’ятірці країн за потужностями електроакумулюючих станцій. До речі, корейські компанії «Samsung SDI» (http://www.samsungsdi.com) і «LG Chem» (http://www.lgchem.com) - провідні виробники батарей для електроакумулюючих станцій.

С.Савчук наголосив, що встановлення електроакумулюючих систем – актуальне питання для України, в якій за останні три роки зросли темпи впровадження «зелених» проектів. Лише у 2017 р. введено 257 МВт потужностей відновлюваної електроенергетики, що удвічі більше, ніж у 2016 році.

Голова також запевнив, що в Україні чимало компаній не лише встановлюють сонячні, вітроелектростанції, твердопаливні котельні тощо, а й займаються виробництвом необхідного обладнання та матеріалів для таких проектів.

Наприкінці виступу С.Савчук запросив представників корейських компаній та членів Корейської асоціації міжнародної торгівлі здійснити візит до України і розглянути можливі напрями партнерства, зокрема:

Виробництво енергії з відновлюваних джерел енергії;
Встановлення електроакумулюючих систем;
Впровадження «smart grids»;
Будівництво заводів із виробництва матеріалів та обладнання для електростанцій, що генерують «чисту» енергію;
Будівництво заводів із виробництва енергії із сміття (waste to energy plants).
Управління комунікації та зв’язків з громадськістю


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/227623.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua