Пошук спільних конструктивних рішень – мета зустрічей податківців з бізнес-спільнотою

15 май, 14:38

В Покровсько-Добропільському управлінні ГУ ДФС у Донецькій області відбулись чергові зустрічі з платниками податків. На цей раз приводом для спілкування з керівництвом підприємств стали такі нагальні питання, як наявність податкового боргу перед державою, застосування схем «мінімізації» платежів до бюджету, недотримання мінімального законодавчо встановленого рівня заробітної плати.
В ході зустрічей фіскали нагадали присутнім норми Конституції України, Податкового кодексу України в частині прав, обов’язків, відповідальності платників податків, наголосили на безумовному дотриманні порядку нарахування та сплати податків, зборів та неподаткових платежів, а також необхідності працювати виключно у правовому полі.
Крім цього, представникам підприємств нагадали про електронні сервіси ДФС, які є незамінними помічниками для  платників податків. Їх користувачам відкривається безліч можливостей, зокрема можливість оцінити податкові ризики діяльності з потенційними бізнес – партнерами, мати доступ до нормативних та інформаційних документів з питань оподаткування, скористатися загальнодоступним інформаційно - довідковим ресурсом тощо.
Керівники підприємств взяли до уваги зауваження та поради державних службовців, проінформували про проблеми та негаразди, з якими вони стикаються  у своїй господарській діяльності, отримали від спеціалістів управління оперативні відповіді на свої запитання з питань оподаткування.
Завдяки конструктивному діалогу, що відбувся між податківцями і представниками бізнесу, прийнято ряд спільних рішень, направлених на збільшення надходжень до бюджету та недопущення у подальшому порушень податкового та іншого законодавства.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/227997.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua