У Дніпропетровській митниці ДФС відбулася зустріч з представниками бізнес-спільноти

17 май, 12:04

Днями в конференц-залі Дніпропетровської митниці ДФС відбулася робоча зустріч керівництва митниці з представниками суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності.
Головною метою проведення заходу було залучення бізнес-спільноти області до конструктивного діалогу та заохочення їх до митного оформлення у Дніпропетровській митниці ДФС.
Окрім того, було висвітлено та обговорено проблемні питання, які виникають під час здійснення митних формальностей та необхідні організаційні заходи для їх вирішення.
Дніпропетровська митниця ДФС входить до п’ятірки бюджетоформуючих митниць України. Станом на 01.01.2018 на обліку у Дніпропетровській митниці ДФС перебувало 7 393 суб’єкти ЗЕД. Однак, кількість суб’єктів господарювання, які здійснювали зовнішньоекономічну діяльність значно менша. Тобто, зберігається тенденція до здійснення митних оформлень підприємств не за місцем обліку – в інших регіонах.
З свого боку, Дніпропетровська митниця ДФС створює сприятливі умови для розвитку зовнішньої торгівлі: у поточному році простежується стійка тенденція зменшення часу митного оформлення та кількості митних оглядів.
Також, в рамках зустрічі суб’єкти зовнішньоекономічних відносин активно підтримали митний експеримент, суть якого полягає в перерахуванні 50 % від перевиконання щомісячних планових митних платежів у спеціальні фонди відповідних регіональних бюджетів. Зазначені кошти спрямовуються на розвиток, реконструкцію та поточний ремонт автодорожньої інфраструктури, і як результат – забезпечать нову якість доріг та безпеку автомобільного руху на Дніпропетровщині.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/228072.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua