Платники податків мають право скористатися податковою знижкою за іпотечним кредитуванням

23 май, 15:01

Відповідно до ст. 166 та 175 розділу IV Податкового кодексу України (далі - ПКУ) платник податку має право включити до податкової знижки частину суми процентів за користування іпотечним житловим кредитом, наданим позичальнику в національній або іноземній валютах, фактично сплачених протягом звітного податкового року.
При сплаті процентів за іпотечним житловим кредитом в іноземній валюті сума платежів за такими процентами, здійснених в іноземній валюті, перераховується у гривні за офіційним валютним (обмінним) курсом Національного банку України, що діє на день сплати таких процентів.
Головне: право на податкову знижку за іпотечним кредитуванням виникає в разі якщо за рахунок іпотечного житлового кредиту будується чи купується житловий будинок (квартира, кімната), визначений платником податку як основне місце його проживання, зокрема згідно з позначкою в паспорті про реєстрацію за місцезнаходженням такого житла.
Також, важливо: для реалізації права на податкову знижку необхідно подати до державної податкової інспекції за місцем податкової адреси (реєстрації) декларацію про майновий стан і доходи. Граничний термін подання декларації для реалізації права на податкову знижку за 2017 рік – 31 грудня 2018 року (включно).


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/228220.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua