На Дніпропетровщині ліквідовано схему ухилення від сплати податків та митних платежів, у якій використовувалися підприємства транзитно – конвертаційних груп

05 июн, 11:24

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Дніпропетровській області ліквідували схему ухилення від сплати податків та митних платежів.
В рамках проведення операції «Рубіж-2018» та розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 212 КК України було встановлено групу осіб, які протягом 2016 – 2018 років ухилялися від сплати митних платежів та ПДВ, імпортуючи товари по занижених цінах з подальшою їх легалізацією.
Фігуранти фактично являються посадовими особами підприємства, яке здійснює будівельні та підрядні роботи на об’єктах різної складності, під час яких використовує імпортні товари, виготовлені в Китаї - електричні LED освітлювальні прилади, панельні радіатори, тощо.
Зловмисники, використовуючи компанії, що входять до транзитно – конвертаційних груп, імпортували з Китаю до України від імені підконтрольної компанії – нерезидента за підробленими документами, до яких вносилися неправдиві відомості, товари, значно занижуючи їх митну вартість.
Таким чином від підконтрольного нерезидента було імпортовано товарів загальною вартістю більше 3 млн. грн.
Згідно податкових та бухгалтерських документів імпортовані товари реалізовувалися з мінімальною націнкою в адресу підприємств, які відносяться до складу транзитно - конвертаційних груп. А насправді ці товари продавали компаніям – підрядникам за готівку без відображення в бухгалтерському та податковому обліку.
За результатами проведених обшуків вилучено печатку та кліше компанії – нерезидента, а також фінансово – господарські документи, які підтверджують злочинну діяльність фігурантів.
Слідство триває.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/228473.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua