Чи оподатковується податком на доходи фізичних осіб вартість навчання працівників за рахунок підприємства?

06 июн, 12:23

ДПІ у Центральному районі м.Дніпра повідомляє, що відповідно до пп.165.1.21 п.165.1 ст.165 Податкового кодексу України до загального місячного або річного оподатковуваного доходу платника податку не включається сума, сплачена юридичною або фізичною особою на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів за здобуття освіти, підготовку чи перепідготовку платника податку, але не вище трикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року за кожний повний або неповний місяць навчання, підготовки чи перепідготовки такої фізичної особи.
 
У 2018 році від оподаткування податком на доходи фізичних осіб звільняється сума, що становить 11 тис. 169 грн. за повний або неповний місяць навчання. Вартість навчання, що перевищує зазначену суму, оподатковується податком на доходи фізичних осіб і військовим збором на загальних підставах.
У Податковому розрахунку за формою №1 ДФ, який затверджено наказом Міністерства фінансів України від 13.01.2015 №4 «Про затвердження форми Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку (форма № 1ДФ) та Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку», сума, сплачена за навчання, відображається під ознакою доходу «145».


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/228524.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua