Що необхiдно, щоб отримати акт введення в експлуатацію об'єкта нерухомості

07 июн, 13:43

Введення в експлуатацію будівельного об'єкта здійснюється на підставі відповідних нормативних документів, які застосовуються до різного типу споруд.

Які документи пред'являють комісії

Комісії пред'являють дозвіл на введення в експлуатацію будівельної споруди. Документ видається виконавчим органом місцевого самоврядування. Дозвіл видається на підставі наступних документів:

1. Довідки, що підтверджує про виконання повного обсягу робіт з будівництва, реконструкції або капітального ремонту переданого об'єкта.
2. Звіту про відповідність збудованого об'єкта проекту та плану ділянки.

Особа, яка здійснює введення об'єкта в експлуатацію, має подати до виконавчого органу самоврядування наступні документи:

1. Заява з проханням про призначення комісії з прийому будівельного об'єкта.
2. Документ, що підтверджує право на земельну ділянку.
3. План земельної ділянки.
4. Дозвіл на будівництво.
5. Акт приймання роботи, якщо вони велися за підрядним договором.
6. Документ, що підтверджує відповідність параметрів зведеної споруди проектної документації.

Дії виконавчої інстанції

Перш ніж видати дозвіл на введення в експлуатацію, співробітники самоврядування повинні протягом десяти днів провести перевірку автентичності поданих документів, оглянути об'єкт з виїздом до місця знаходження об'єкта і тільки після можуть видати дозвіл на введення в експлуатацію будівельного об'єкта. На сайті https://lexstatus.com.ua/akt-vvedennya-v-ekspluatatsiyu/ можна знайти більш детальну інформацію про документацію та її оформленні.

Підстави для відмови

Підставою для відмови може служити виявлення невідповідність зведеного будови проектної документації, порушення меж земельної ділянки, відведеної під будівництво. Відсутність під'їзних шляхів до зведеного об'єкту також може стати причиною для відмови. При здачі в експлуатацію житлового будинку на прилеглому дворовому ділянці повинна бути облаштовано дитячий майданчик. Відсутність дитячого майданчика може послужити відмовою комісії в прийомі будівельного об'єкта.

На території України компанія LexStatus займається питаннями введення будівельних об'єктів в експлуатацію. Після укладення договору на співпрацю між замовником і компанією, в обов'язки компанії входить:

1. Підготовка всього пакету відповідних документів.
2. Узгодження документів у всіх інстанціях.
3. Подача документів виконавчий орган для отримання дозволу на введення в експлуатацію будівельного об'єкта.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/228567.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua