Загальна сума зовнішньоекономічних операцій по Донецькій митниці складає більше 2,1 млрд доларів

13 июн, 14:18

За результатами роботи Донецької митниці ДФС протягом січня-травня 2018 року в митниці оформлено більше 19 тис. митних декларацій.  Із загальної кількості оформлень  майже дві третини - на вивезення товарів за межі митної території України, 23% - на ввезення, більше 15% декларацій оформлено в інших митних режимах, в тому числі транзитні.
В поточному році спостерігається зростання кількості митних оформлень по всіх митних режимах, але найбільший приріст зафіксовано у  імпортному напрямку. У порівнянні з відповідним періодом минулого року кількість імпортних операцій збільшилась на 64%.
Слід також зазначити, що майже 79% митних оформлень у травні 2018 здійснено  із застосуванням принципу «єдиного вікна». При цьому кількість експортних оформлень за цим принципом складає практично 70%, а при імпорті показник досяг відмітки 95%. 
Протягом січня-травня 2018 року у митниці оформили операції 488 осіб, що на 6% більше торічних показників. З них 37% здійснили виключно експортні операції з товарами, 47% - імпортні, 15%  здійснювали як експортні, так і імпортні оформлення. 
У порівнянні з аналогічним  періодом минулого року  загальна сума зовнішньоекономічних операцій по Донецькій митниці ДФС  зросла на чверть та склала 2 млрд 153 млн доларів. Імпортовано товарів на 569 млн дол.,  експортовано - на 1 млрд 584 млн доларів. Позитивне сальдо торговельного балансу складає 1 млрд 14 млн доларів.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/228713.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua