Західно-Донбаська ОДПІ нагадує громадянам про своєчасну сплату податку на нерухоме майно

25 июл, 15:41

Громадяни, котрі мають нерухомість, що підлягає оподаткуванню, сплачують цей податок після отримання від органів ДФС повідомлення-рішення про нараховану суму, тобто після 01 липня 2018 року. Сплачувати податок на нерухоме майно зобов’язані не всі фізичні особи, а лише ті, які володіють квартирою або квартирами, житлова площа яких перевищує          60 кв м і будинків більше 120 кв м. У випадку наявності об’єктів різних типів податок сплачується за площу, що перевищує 180 кв м.
Громадяни, у яких житлова нерухомість, зокрема, квартира загальною площею понад 300 кв м або будинок більше 500 кв м, цього року сплатять додатково 25 тисяч гривень.
Фахівці Західно-Донбаської ОДПІ пропонують громадянам – власникам нерухомого майна провести звірку в органах ДФС щодо майна, на яке нараховуватиметься податок. Однак, зробити це вони мають протягом    60 днів з дня отримання податкового повідомлення, адже по завершенню цього терміну до моменту сплати податку буде нарахована пеня. 
За результатами моніторингу находжень платежів від власників нерухомого майна Західнодонбаського регіону з початку 2018 року до місцевих бюджетів вже надійшло понад 10 мільйонів гривень, що на  4 мільйони гривень більше надходжень 2017 року.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/229645.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua