Конвертаційний центр з обігом більше 180 млн. грн. ліквідовано на Дніпропетровщині

23 авг, 14:59

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Дніпропетровській області припинили діяльність конвертаційного центру, обіг якого протягом 2017-2018 рр. перевищив 180 млн. грн.
В рамках розслідування кримінального провадження за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 212 та ч. 2 ст. 205 КК України було встановлено організовану групу осіб, які надавали підприємствам реального сектору економіки, переважно Дніпропетровської та Київської областей, послуги в ухиленні від сплати податків та незаконного переведення грошових коштів з безготівкової форми в готівку.
Для реалізації злочинних намірів учасниками угрупування було зареєстровано на підставних осіб, без мети здійснення підприємницької діяльності, виключно з метою переводу безготівкових коштів у готівку,низку суб’єктів господарювання. На їх рахунки підприємства-вигодонабувачі перераховували безготівкові грошові кошти за нібито придбані ТМЦ (товари та послуги), які у подальшому знімались готівкою у банківських установах та повертались замовникам послуг за вирахуванням 12% «винагороди» за послугу конвертації.
Таким чином протягом 2017-2018 років через підконтрольні підприємства було проконвертовано більше 180 млн. грн.
На підставі ухвал суду проведено низку обшуків у офісних та складських приміщеннях «конверту», а також за адресами проживання фігурантів та номінальних директорів. За результатами обшуків вилучено бухгалтерські документи підконтрольних СГД та компаній-вигодунабувачів, чорнові записи, печатки та відбитки печаток, комп’ютерну техніку та мобільні телефони, 36 тонн виробів з алюмінію загальною вартістю 2,1 млн. грн.
Окрім того, накладено арешт на суми ліміту ПДВ в системі електронного адміністрування ПДВ підконтрольних підприємств на загальну суму 208,5 тис. грн., а також на розрахункові рахунки підприємств в банківських установах із залишком коштів більше 2,2 млн. грн.
Триває слідство.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/230352.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua