Про що необхідно пам’ятати оприбутковуючи готівку

05 сен, 14:10

ДПІ у Центральному районі м.Дніпра ГУ ДФС у Дніпропретровській області повідомляє, що відповідно п. 12 розділу ІІ Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні ( затвердженого Постановою Правління НБУ від 29.12.2017 № 148 зі змінами та доповненнями) (далі - Положення), установа/підприємство на підставі цього Положення зобов’язане розробити та затвердити внутрішнім документом порядок оприбуткування готівки в касі установи/підприємства, у якому максимально врахувати особливості роботи як установи/підприємства, так і його відокремлених підрозділів внутрішній трудовий розпорядок, режим роботи, графіки змінності, порядок та особливості здавання готівкової виручки (готівки) до банку.
Для відокремлених підрозділів установи/підприємства порядок оприбуткування готівки в касі встановлюється та доводиться внутрішніми документами установи/підприємства. Розроблений порядок повинен відповідати вимогам цього Положення та не суперечити законодавству України.
Згідно з нормами Положення, підприємства, що мають відокремлені підрозділи, які проводять касові операції і режим роботи яких не збігається з розпорядком функціонування бухгалтерії підприємства – юридичної особи (у тому числі у вихідні та святкові дні), внутрішнім документом визначають порядок взаємодії таких підрозділів із бухгалтерією підприємства – юридичної особи відповідно до вимог законодавства України (п. 40 розділу IV Положення).


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/230609.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua