На Донеччині єдиного податку сплачено вже більше півмільярда гривень

14 сен, 15:27

Єдиний податок від малого підприємництва належить до тих податкових платежів, надходження якого стабільно і суттєво поповнюють місцевий бюджет та забезпечують життєдіяльність територіальних громад.
Суб’єкти господарювання Донеччини, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, за січень-серпень 2018 року сплатили до місцевих бюджетів області 523,5 млн грн єдиного податку, що на 20% перевищує минулорічні показники. За рахунок такого приросту місцеві громади отримали на 87,1 млн. грн більше, ніж у січні-серпні 2017 року.
На сьогодні саме фізичні особи-підприємці є лідерами зі сплати єдиного податку – ними сплачено до місцевих бюджетів 347,2 млн гривень.
Натомість юридичними особами - платниками єдиного податку перераховано до місцевої казни 176,3 млн грн, у тому числі більше половини надійшло від сільгоспвиробників області - 100,7 млн гривень.
Головне управління ДФС у Донецькій області нагадує, що з 02 липня 2018 року почали діяти нові бюджетні рахунки для сплати податків і зборів до бюджетів всіх рівнів, та акцентує особливу увагу, що з 11 вересня 2018 року зарахування платежів буде здійснюватися виключно на нові рахунки - за старими реквізитами платежі будуть надходити як нез’ясовані. З оновленими рахунками можливо ознайомитись на суб-сайті ГУ ДФС у Донецькій області у розділі «Бюджетні рахунки» за посиланням http://dn.sfs.gov.ua/byudjetni-rahunki/.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/230863.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua