Західнодонбаський регіон тримає курс на детінізацію ринку праці

08 ноя, 15:18

У Західнодонбаському регіоні триває постійна системна робота з тіньовою зайнятістю населення задля легалізації трудових відносин між роботодавцями та найманими працівниками. Постійно проводяться  семінари, співбесіди та заслуховування керівників і головних бухгалтерів підприємств регіону з питання нарахування та виплати заробітної плати не нижче законодавчо встановленого мінімального рівня та легалізації найманих працівників.
Періодично в місцях масової торгівлі та на ринках організовується інформування суб’єктів підприємницької діяльності у вигляді оголошень, розповсюджуються буклети, пам’ятки, в яких розглядаються питання належного оформлення трудових угод з найманими працівниками.
Слід зазначити, що за результатами вжитих заходів протягом 2018 року підвищили рівень виплати  заробітної плати 212 суб’єктів господарської діяльності – юридичних осіб та ФОП. Додаткові надходження до бюджету від легалізації зайнятості населення з податку на доходи фізичних осіб із заробітної плати складають понад 1400 тис. гривень та з єдиного соціального внеску           1720 тис. гривень. Протягом 2018 року до Західно-Донбаського управління  надійшло 9904 повідомлення про прийняття працівників на роботу.
«В умовах децентралізації влади якість життя та успіх соціально-економічних проектів громад безпосередньо залежить від податкових надходжень в місцевий бюджет. Наша легальна зарплата, з якої здійснено всі визначені законом відрахування в бюджет, - це особистий внесок кожного в розвиток території, на якій проживаємо. Як результат -  місцеві громади отримають додаткові надходження податку на доходи фізичних осіб, а до державного бюджету буде спрямовано належні суми військового збору і єдиного внеску», - підкреслює начальник Західно-Донбаського управління ГУ ДФС у Дніпропетровській області Геннадій Ткачук.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/231974.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua