У Вінниці триває унікальна міжнародна виставка про сильних духом людей

14 ноя, 21:47

Міжнародну фотовиставку «РівноДоступність. Жити гідно всупереч долі» відкрили у Вінниці. Вона вже побувала у 30 країнах світу, тепер побачити унікальні фотороботи можуть і жителі міста.

Навіть якщо доля посилає надважкі випробування, якщо хвороба дуже важка, якщо всі обставини проти тебе, головне – не здаватися, не опускати руки, не втрачати віру і надію, - ось головний меседж, який хочуть донести автори ідеї та організатори фотовиставки до суспiльства. А це - Національна Асамблея людей з інвалідністю України за сприянння Посольства Швеції в Україні і Шведського Інституту.

Головне – не здаватися

Герої фотовиставки – 26 людей різного віку і соціального статусу, вони знайшли свій шлях у житті, їх не зламали випробування. Вони – сильні, мужні, відважні, їх приклад показує, що інвалідність – не вирок. Вони не закопали свої таланти і не зрадили свої мрії. Вони – приклад для інших.

Кожна з 26 історій (16 шведських та 10 українських) по-своєму вражає і закликає задуматися про ті труднощі та бар’єри, які часто встановлює суспільство для людей з особливими потребами. Фотороботи покликані задуматися, чому виникають різні соціальні перешкоди на шляху і дорослих, і дітей з інвалідністю, які прагнуть досягнути поставленої мети. А ще – переглянути своє ставлення до цієї категорії людей, повідомляє новинний сайт.

Герої фотовиставки проживають у різних містах і селах, комусь вдалося знайти роботу, а для когось це справді проблема. Однак всіх об’єднує оптимізм і вміння відстоювати свої права, а також вiра у свiтле маймутнє.

Серед героїв фотовиставки з України – і відомі люди - активний політичний діяч Валерій Сушкевич, громадський діяч Ярослав Грибальський, і не дуже - вчителька Марта Николаєва, мама і бабуся Людмила Доновська.

Є тут є і вінничани – талановитий Сергій Лисак та студентка, майбутній психолог Юлія Галачева.

Варто побачити кожному

Життя кожного з них – це щоденні маленькі перемоги. Над собою, над обставинами чи над хворобою. Над болем і над зневірою. Вони по-особливому вміють цінувати життя, вміють наповнювати змістом кожну хвилину. Їхні історії варті вашої уваги!

За інформацією сайту, жителі Вінниці та гості міста мають можливість відвідати унiкальну міжнародну фотовиставку до 28 листопада. Триває експозиція у приміщенні Вінницької обласної державної адміністрації (І поверх, праве крило адмінбудівлі «Книжка»). Вхід вільний.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/232106.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua