До уваги платників ПДВ

03 дек, 15:42

Західно-Донбаське управління Головного управління ДФС у Дніпропетровській області повідомляє, що ДФС України листом від 27.11.2018 № 36942/7/99-99-15-03-02-17 (далі – Лист № 36942) проінформувала про окремі особливості складання та реєстрації податкових накладних (далі – ПН) та розрахунків коригування до податкових накладних (далі – РК).
Так, зокрема, у Листі № 36942 розглянуто деякі особливості складання РК до зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) «зайво складених» ПН.
Особливості складання РК до зареєстрованих в ЄРПН «зайво складених» ПН визначено п. 24 Порядку № 763, згідно з яким у разі реєстрації в ЄРПН двох і більше ПН, складених на одну операцію з постачання товарів/послуг, постачальник (продавець) складає РК до «зайво складених» ПН.
З метою такого коригування продавець (постачальник) повинен самостійно визначити, яка з кількох складених ним на одну і ту ж ПН є правильною, а яка (які) «зайво складеною (ними)».
При цьому один РК можна скласти лише до однієї «зайво складеної» ПН. Якщо на одну і ту ж операцію з постачання товарів/послуг складено кілька ПН, РК, особливості складання яких визначені у п. 24 Порядку № 763, складаються окремо до кожної ПН, яка визначена платником як «зайво складена», у тому числі і до ПН, що не надаються отримувачу (покупцю).
У результаті такого коригування на одну операцію з постачання товарів/послуг в ЄРПН має залишитися одна ПН (далі – «правильна» податкова накладна). Таке коригування не може бути проведене, якщо в ЄРПН за результатами операції з постачання товарів/послуг не залишиться жодної ПН.
Складання РК до «зайво складених» ПН передбачено окремо для випадків, коли РК до таких ПН не було складено та зареєстровано в ЄРПН, та окремо для випадків, коли до «зайво складених» ПН РК вже були складені та зареєстровані в ЄРПН до 01.12.2018.
У Листі № 36942 також розглянуто інші питання, пов’язані із складанням ПН і РК, а саме: щодо змін, які внесені до форм ПН та РК до ПН, щодо змін у порядку заповнення ПН та РК до ПН, щодо інших особливостей складання РК до ПН, щодо зазначення у РК групи коригування та зазначення у РК причини коригування тощо.
Лист № 36942 розміщено на офіційному веб-порталі ДФС України за посиланням: http://sfs.gov.ua/zakonodavstvo/podatkove-zakonodavstvo/listi-dps/73086.html


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/232547.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua