Майже 2 млн. грн. готівки, призначені для виплати заробітної плати «в конверті», вилучено в одного з дніпровських підприємств

12 дек, 14:38

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Дніпропетровській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури вилучили на одному із місцевих підприємств значну суму готівки, призначену для виплати заробітної плати «в конверті».
В рамках розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 212 КК України було встановлено одне із дніпровських підприємств, яке використовувало на виробництві працю більше 50 неоформлених працівників. При цьому оформленим працівникам офіційно виплачувалася мінімальна заробітна плата, а інша значна частина заробітку, як і неоформленим колегам, видавалася «в конверті» готівкою без сплати податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску.
Внаслідок таких дій фігуранти завдали бюджету майже 1,2 млн. грн. збитків.
За результатами санкціонованих обшуків, проведених в офісних та виробничих приміщеннях компанії, вилучено майже 2 млн. грн. готівкою, які призначалися для виплати з/п «в конверті», а також документи з нарахування та виплати заробітної платні та чорнові записи, які підтверджують незаконні дії фігурантів.
Триває слідство.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/232801.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua